Verbindingsnatuur

De mens is verbonden met alle organismen

Overdenkingen.

December 9, 2008

Geregeld stel ik mezelf de vraag: als ik er nou morgen niet meer ben, ben ik dan tevreden?

Soms denk ik: ja.
Soms denk ik: nee. Deze maand ben ik niet aardig genoeg geweest voor mezelf of voor mijn man. Ik ben niet vaak genoeg op visite geweest bij mijn moeder etc. Gelukkig bedenk ik dat dan, zodat ik nog de kans krijg dat te veranderen.

Ik heb inmiddels ook een soort balans gevonden in het omgaan met deze vraag. Je zou kunnen doorslaan in het denken dat je alles wat je nog wilt doen, nu moet doen. Dat hoeft niet, je kan gelukkig zijn in wat je doet. En daarnaast proberen om al het mogelijke uit het leven te halen wat erin zit. In wat je doet en wat je wilt doen. (Bijv. op vakantie gaan.)

Het is een fijne gedachte dat alles goed is en dat je door hierbij (bij deze vraag) stil te staan nog meer uit het nu kunt halen. (Dat te doen wat je echt wilt.)

Add A Comment