Verbindingsnatuur

De mens is verbonden met alle organismen

Karma.

February 1, 2008

Wanneer je met een glimlach rondloopt en mensen vriendelijk aankijkt, dan zie je het effect. Vaak krijg je een glimlach terug of een groetje. Hetzelfe gebeurt wanneer je met een chagerijnig hoofd loopt te mokken en te doen. Je ziet de anderen nauwelijks en als je ze wel ziet dan zijn ze niet aardig. Dat is al karma. Wat jij geeft, keert naar je terug. Direct.

Soms gaat het ook niet direct. Soms krijg je het gevoel dat jij de enige bent die vrolijk is opgestaan. Misschien krijg je dan ondanks je pogingen om een beetje aardig te doen, helemaal niks terug. Dan kan je denken aan die keren dat jij ook zo was. De volgende keer zal je misschien beter je best doen. Zelfs als je een ochtendhumeur hebt kun je bedenken, he misschien ligt het aan mij. En misschien ben je dan niet de zonnigheid zelve. Maar misschien bedenk je wel, dat je niet die iemand die je voor de voeten loopt hoeft uit te schelden. Want wie weet, misschien keert het wel terug…….

Add A Comment