Verbindingsnatuur

De mens is verbonden met alle organismen

Met de trein.

January 14, 2008

De morgen begint sinds een tijdje met een treinreis. Eigenlijk begint de dag natuurlijk eerder. Vandaag was het zo’n dag dat ik eigenlijk net niet genoeg tijd had. Of beter: niet genoeg tijd had gemaakt. Niet de tijd had genomen. Ik was namelijk net die 10 minuutjes langer in bed blijven liggen. En dan op een zeker moment kijk je op de klok en denk je: “eigenlijk moet ik nu weg”. “Maar ik moet nog mijn tas in pakken” (wel handig als je naar school moet.) “en mijn tanden poetsen” (ook wel fris) e.d. En op het moment dat je dan weggaat, denk je: “eigenlijk had ik 5 minuten geleden weg gemoeten”. En dan ga je je haasten: snel op de fiets, hard fietsen. Je gaat je irriteren aan alles wat in de weg fietst enz. Op een gegeven moment, een klein stukje voordat ik bij het station ben staat een klok. Nog 2 minuten! Oh, nee!

Ik heb de trein toch gehaald. Alleen toen dacht ik: “morgen neem ik de tijd om mijn vriend een kus te geven”. Net die paar minuten meer tijd te maken. Zodat ik wat rustiger kan fietsen. Rustig mijn fiets op slot kan zetten en rustig naar de trein kan lopen of naar dat perron. Zodat ik net die paar mintuten nog kan besteden aan die prachtige lucht. Hij was vanmorgen prachtig. Paars met rood en oranje en later nog blauwgroen. Ik had er toevallig nog goed zicht op in de trein. Zat ik daar, als een idioot te grijnzen. Al die haast en toch zag ik hoe mooi de lucht was. Ik was dolblij dat ik de trein had gehaald, alsof het een lotterij spelletje is. En dat ik zoveel geluk had dat ik kon zitten. Dat ik een volle batterij in mp3 speler had, omdat mijn vriend die voor me had opgeladen. Dat de muziek op mijn mp3 zo mooi is.

Het leven is zo mooi als je het zelf maakt.

Add A Comment