Verbindingsnatuur

De mens is verbonden met alle organismen

Diepgaand kijken.

December 19, 2007

Ooit vond ik ergens deze zin: Recognise that the other person is you. Ik vind hem fantastisch. Willen we immers niet allemaal goed behandeld worden? Het zegt wel wat over de ‘karma-wet’ : wat je weggeeft keert naar je terug. Als je ander goed behandeld, zullen ze jou goed behandelen. Als je eerlijk en oprecht bent, zal een ander dat tegen jou zijn. Als je geeft, geeft een ander terug. En soms zal dit niet zo zijn, alleen komt het dan altijd via een andere weg terug. Misschien niet zoals je had gewenst, maar zijn de dingen die je niet wenst niet de mooiste dingen om te krijgen? Ookal lijken ze soms misschien heel lelijk?

En als er eens iets gebeurd wat minder mooi is, kan je jezelf afvragen of dat aan die ander ligt of aan jezelf. Ik denk dat als meer mensen zouden geloven in de ‘karma-wet’ dat het leven dan voor een ieder een beetje mooier zou worden.

Add A Comment