Verbindingsnatuur

De mens is verbonden met alle organismen

Pijn.

November 20, 2007

Het liefst willen we daar niks mee te maken hebben, als het ook maar enigszins ingewikkeld word, vluchten we. We gaan op de loop voor ons gevoel, gaan mensen uit de weg die moeilijke dingen bij zich dragen, enz. Misschien heel normaal, wel verschrikkelijk zonde. Pijn laat je leven! Sommige dingen zijn echt verschrikkelijk en doen ontzettend veel pijn. Dat is gewoon zo. Als je die pijn beleeft (doorgaat, er laat zijn), is daar niet alleen pijn. Er is ook (nadat je die gevoelens door bent) een enorme rijkdom. Als het je lukt erdoor te komen, dan is dat niet alleen heel erg goed, het brengt je nieuwe dingen, het sterkt je.

Zoals Thay zegt: “Ik zou niet in een wereld zonder lijden willen leven.” Leed (pijn) is het begin van alles.

Add A Comment