Verbindingsnatuur

De mens is verbonden met alle organismen

Leef echt!

November 3, 2007

Als je je eigen levensverhaal mocht schrijven wat zou je dan schrijven? Of beter nog: wat zou je willen zien als je bijvoorbeeld 80 bent? Wat zou je gedaan willen hebben? Misschien lijkt dat eng of ver weg. Alleen denk ik dat je het beste uit je leven haalt als je je sterfelijkheid onder ogen ziet. Als je je realiseert dat je dood zult gaan, zul je dan een dag verspillen? Of zeggen dat het er niet toe doet, want je hebt nog tijd genoeg?

Denk je niet dat je harder streven zal? Meer zult proeven, ruiken, zien, beleven, hebt om weg te geven? Als je weten zal dat je nimmer weet of je nog eens proeven, horen, ruiken zal? Of je nog eens je geliefde mag vasthouden zoals je net deed?

Probeer nooit spijt te hebben, probeer te leven zodat je nooit spijt hoeft te hebben. Spijt is zonde, fouten maken mag.

Add A Comment